Wednesday, August 02, 2006

Ogos yang Ceria

BULAN Ogos kembali menyapa.
Setahun sudah usia blog yalin. Yalin ingat lagi blog ini hadiah dari Brad. Dia memang baik. Kalau dia bujang memang dah lama yalin tackle (kih kih kih ini gurau jer ek? Bukan betul-betul. Selain Sifu Rodin, dia juga sifu Yalin so kena hormat) . Yalin ingat lagi suatu malam di bulan Ogos tahun lalu. Brad bagi mesej. Dia suruh Yalin buka email. Ada hadiah untuk Yalin. Buka-buka ada blog untuk Yalin. Heheh masa itu warna dia biru. Ada gambar kartun perempuan. Brad tahu Yalin suka warna biru dan suka tengok kartun. Syukran Brad. Pastu Brad letak cerpen Yalin yang keluar kat BS. Takdir Cinta Luka tajuknya. Masa itu memang happy sangat. Orang tak tahu nak buat blog tau. Orang pernah cuba buat tapi tak jadi. Alih-alih ada orang hadiahkan. Memang best sangat. Brad juga buatkan email baru untuk yalin. Yalin_lina@yahoo.com. Suka sangat dengan email itu. Cute jer namanya. Orang pun tak pernah terfikir nak buat email cam tuh. Tapi brad ini memang kreatif. Rasanya selain Sifu Rodin, brad memang boleh jadi abang yang sangat baik. Syukran Brad, syukran. Orang akan sentiasa sayang dan hormat Brad sampai bila-bila. Itu janji orang. Sebab Brad orang pertama yang sudi menjadi sifu dan memberi dorongan buat ana yang masih bertatih dalam menulis ini. Syukran Brad, Syukran sifu jasamu selamanya dalam ingatan. Nak tahu tak? Orang yang paling orang nak jumpa sekali kat MOY ialah sifu Brad selain sifu Rodin yang hensem bangat itu. Orang nak ucap terima kasih banyak-banyak. Tunggulah orang jejak MOY nanti ya. Jangan tak tunggu!

Bulan lapan juga hari jadi ayah orang. Tahu tak ayah orang berkongsi hari jadi dengan sahabat orang? Heheh nak tahu siapa dia tunggu!

Salam dari Yalin
P/s: Buat Anjang, Perindu, Nile, Diya dan semua yang datang ke teratak katak Yalin ini Syukran yer.

No comments: