Tuesday, September 05, 2006

Kenangan terindah BS

30/8/2007
11.00 am
Thanks You Maxis

Haha entah apa yang saya buat hari ini. Dan tindakan saya ini dijayakan oleh Maxis. 200 sms percuma buat saya mempromot cerpen tak seberapa saya yang keluar di BLUES SELAMANYA 105 . Siap saya kena gelak dari seorang Pak Cik. Tak kisahlah. Itu cerpen yang ke 19 saya yang keluar di majalah itu.Saya bukan nak promot cerpen saya sahaja tapi juga kandungan majalah itu sekali. Saya dah sayang sangat kat majalah itu. Dari tahun 2003 hingga kini 2006, telah banyak melakarkan kenangan manis buat saya dengan Bs. Walaupun tak pernah sekali saja jejak MOY PUBLICATION itu. Tapi saya dapat merasakan jalinan ukhwah walau berjauhan. Saya nak sangat majalah kegemaran saya itu (selain DAF ) dihayati oleh semua orang. Hei, yoklah ramai-ramai baca BS!!

InsyaAllah kalau ada ruang dan peluang serta izin dari-Nya nanti, saya akan menjejak kaki saya buat pertama kalinya ke situ. Doakan saya sampai nanti ya. Teringin nak jumpa sifu saya untuk merakamkan jutaan terima kasih buatnya. Serta teringin juga berjumpa dengan former setia BS yang tidak jemu-jemu ‘sanggap’ dengan majalah itu. Hei hidup BS!! Hidup kalian. Nak jumpa juga HERO BS yang dikatakan gila melukis tu hehehe. Nile, Rhea akak Jiewang dan semualah.

SMS YALIN:
SENGET JANGAN LAYAN cerpen Yalin yang keluar kat BLUES SELAMANYA 105. Sila beri sokongan.Hidup BS!! Beli jangan tak beli:-)

ANAK MURID:
Tak nak saya beli, baik saya sedekah duit itu.

SMS YALIN:
Malas cikgu nak layan kamu.  Jawapan dari cikgu nakal. Heheh
Yalin dalam hati : Kureng betul anak murid aku yang sorang ini. Hehehe padan muka Yalin.

Buat Adik Umar. Hei! Kak Uda sayang adik sebab selalu ada untuk sokong Kak Uda. Dia yang pertama balas SMS Yalin. Dia kata nanti dia cari. Haha syukran adik. Moga berjaya dalam interview KPLI yer. Kak uda doakan.Ameen.

4.00 pm

Pergi cari tiket bas. Ya Allah tiket dari Batu Gajah ke Kuala Lumpur dah habis. Hasrat terbantut. Malas betul nak pergi Ipoh. Huhu ketawa dalam tangis.Tapi rasa terharu sangat bila ramai yg tanya datang ke tak? Ramai yang suruh datang. Nile Syukran, in_ubie n Jidah comel syukran, Akma syukran sebab ofer nak ambil kat PUDU, Apple yang ada di KL pun siap bagi cadangan suruh keluar awal-awal pagi ke Ipoh esok beli tiket. RHEA syukran atas ingatan. Famia syukran juga sebab ambil berat. Hei korang love u all. Orang cuba yer cari tiket esok! Kalau tak ada juga, nampaknya bukan jodoh kita nak jumpa.

31 Ogos 2006

Cari tiket ke Medan Gopeng. (Baru tahu Medan Kid dah tak ada bas heheh). Syukur sangat bila adik cda mesej boleh temankan. Yahoo!! Beli tiket pukul 6. Sambil itu plan-plan dengan Nile bila dah sampai KL nanti. Nile budak yang terlampau over dos baiknya. Sanggup nak ambil orang kat PUDURAYA. Nile dari Bangi tapi sanggup nak ambil orang kat PUDU. Nasib baik adik Cda ada. Boleh beranikan diri naik LRT n Komuter dengan dia. (Bukan tak pernah naik tapi dah lupa). Sebenarnya adik AKMA dah offer rumah dia. Tapi orang betul-betul nak kenal rapat dengan Nile. Lagipun Apple dah ada kat rumah Nile (orang rindu kat Apple lagi walhal selasa lalu baru jumpa dia heheh) so nak gi rumah Nile juga. Haha aku yang nakal! Nile orang sayang awak yer. Awak ini mmg boleh jadi sahabat yang terbaik.

cacatan kronologi perjalanan Yalin tertangguh.

1 September 2006

Huhu pergi Medan Gopeng untuk naik bas pukul 6. Tapi terpaksa tukar tiket ke jam 8 malam sebab adik Cda tak sampai-sampai lagi. Kesian dia balik mengajar sibuk memenuhi tuntutan kakak dia ini. Hehe syukran adik. Mak dekat rumah risau berkali-kali telepon tanya kawan itu dah sampai ke belum? Dah naik bas ke belum. Haha orang faham, sebab dia adalah emak yang sentiasa risau tentang insan yang bernama Yalin. Jumpa Zurin kat Medan Gopeng. Pensyarah di salah sebuah pusat Matrik sahabatku itu. Haha tahniah wahai sahabat. Sibuk berborak. Teruja betul bila jumpa sahabat lama ini. Heheh.
8 malam naik bas. Sampai dalam jam 10 lebih. Nile yang baik hati datang menyambut dengan ditemani oleh Apple. Nile cakap Yalin lain dalam gambar. Haha. Syukran Nile. Malam itu tidur dengan Nile and Apple. Adik Jidah dengan adik Cda tidur di atas. Atas alasan orang tua-tua nak sembang budak kecil tak leh masuk campur. Poyo jer. Kah kah kah. Nile, mmg sahabat yang baik. Woi korang, Nile itu sweetlah. Apple pula tak yah cakaplah dia mmg best. Suka kawan dengan dia. Hei awak (Apple) 34 43 hahaha yang lagi sorang tu 58. Yang sibuk nak join sama 216 tapi tak leh nak link. Hehehe. Sabarjelah.

2 September 2006

Awal pagi dah bertolak. (Ya ke awal pagi, padahal siap bersembang panjang dengan Nile.Budak itu siap tunjuk karya dia dan gambar lama-lama dia) Memasing sembang pasal memori di BS. Kenangan berkenalan dengan BRADERMACHO yang hensem itu. Apple minta maaf yer, bukan tak mahu memberitahu tapi biarlah bukan dari mulut Yalin. Biar dari mulut dia sendiri. Tahu telinga Apple jadi panas sebab malu. Sorry kawan Haha.
Sampai di MOY dekat pukul 12. Tapi yang lain tak sampai-sampai lagi. Kita orang pergi minum dulu. Macam tak cayer jer dah sampai kat sini. Nampak Brad heheh , itulah sifuku. Nampak pu3 (dia memang cun) , in_ubie (rabun cam kak yalin) dan Akma (cute jer dia).
Alahai orang jumpa adik PAClah. Cutenya dia!!. Hensemlah kiranya budak sorang itu. Syukran atas coklat yer adik. Jumpa FAZRUL ARHAN, wow!! Lukisan dia cantik dan nampak real. Boleh pinjam tangan itu tak? Dia juga hensem kih kih kih tapi kalau dia pakai spek mata tentu lagi hensem. Jumpa JAKALLL budak senegeri dan senegara, PERAK tercinta. Ingat dia ini sombong tapi baik juga mamat ini. Jumpa Dragon, Famia, Ain, Mawar, Sang dan adik angkat dia, dan yang paling orang nak jumpa sekali ialah RHEA. RHEA , syukran atas nasihatmu. Syukran atas puisimu. Hei orang sangat gembira jumpa awak. Dan tidak lupa juga buat TINA. Budak itu bijak sungguh! Haha.
Yalin minta maaf sebab kurang bercakap. Tapi rasanya Yalin riuh juga dari adik in_ubie yang pemalu terlebih dos itu. Heheh. Hei, Yalin sayang korang semua. Dengan hati yang ikhlas ini Yalin khabarkan, sayang korang semua.
Semoga jumpa lagi di lain waktu dan ketika.

3 September 2006

Pulang ke tanah air tercinta. Terasa gersang dan sedikit usang apabila tidak memijak bumi tercinta ini selama dua hari. Nile dan Apple yang hantar adik Cda dan Yalin ke PUDURAYA. Nile siap menangis lagi mengiringi bas yang berlalu. Dia mmg seorang yang sensitive. Rhea pagi-pagi dah hantar mesej. Dia memang sweet. Yalin sampai Batu Gajah pukul satu tgh hari. Syukran juga buat Famia dan Akma .

SALAM BLUES SELAMANYA dari INSAN YALIN, BRUTAL IN IMAN tapi sedikit penakut. Sedikit ke banyak heheheh?. Oh ya syukran atas lakaran-lakaran berharga pada sketch pad yalin. Adik PAC syukran yer heheh. Banyak adik lukis untuk akak. Tapi tak cukup lagi rasanya itu. Syukran sekali lagi. Emm syukran untuk semualah.

P/s: Oh ya Orang kertas aka KALAMUTIRA syukran sebab beli BS dan baca cerpen Yalin. Juga buat adik Cahaya Pena, syukran sebab baca cerpen akak, heheh ending dia memang cam tuh. Sila sambung sendiri. Adik DIYA huhu nak suruh akak sambung cerpen itu jadi mode novel. InsyaAllah akak cuba yer. Doa-doakan. Moga terhasil sebuah novel dari Putri_katak Nay ini.
Untuk DOKDANG sahabatku. SENGET, JANGAN LAYAN mana ada sambungannya. Hehe nantilah orang ikut cakap DIYA buat novel cerpen itu. (Kalau rajin bangat) . Hei syukran tau sebab baca. Orang amat menhargainya. Sungguh! Sungguh!

Catatan TAMAT menunggu dientikan. Entah bila lantaran komputer kong king kong.

1 comment:

nile said...

hai yalin....
puji lebih2 lak.. kekekek... thanks atas segala2nya.. kenangan yang tercipta dan persahabatan yang terbina... semoga masih ada pertemuan antara kita...jaga diri baik2 eh.. keje elok2... ingat yang nile cakap tu.. sambung la master.. ATMA nak jadi U tau.. ada peluang leh jadi lecturer kat sana..