Friday, December 29, 2006

Hehehe

Hahahaha
Sebelum saya masukkan entri baru hari ini saya tergelak besar dulu. Buat Bikash, saya bukan putus cintalah sahabat? Cinta dalam hati saya tidak pernah putus. Masih ada cinta yang maha luas tu dalam diri. Maka ungkapan putus cinta itu tak selayaknya ditujukan buat saya. Heheh itu benar.

Saya tergelak juga bila baca blog salah seorang daripada sahabat baik saya di mana dia mengucapkan selamat tahun baru tapi tahunnya bukan 2007 tapi menjadi 2008. kah kah kah kah. Kelakornya orang perak tu hehehehe. Ada ke tahun tak ingat? Apa daa..jalan nak balik kampung raya nanti ingat tak? Kih kih kih jangan marah awak. Gurau petang-petang ni. Heheh.

Buat sahabat yang ambil berat dan respon serta mesej saya pasal topik ‘Brutal in Iman’ n ‘Tentang Cinta’ syukran yer. Saya tak apa-apalah. Rencah kehidupan ini memang melazatkan untuk dinikmati. Ia mengajar kita sesuatu. Sesuatu yang boleh buat kita bergembira suka dan apa sahaja.Cuma satu jer. Bagi saya kalau bersedih jangan melampau-lampau. Kalau gembira jangan berlebih-lebihan. Lagi satu, ingat ada sebab DIA mencipta dan mentakdirkan sesuatu. Hidup biar jadi insan yang sarat syukurnya.InsyaAllah.

Alamak cepat bebenor masa berlari. Tahun depan dah nak masuk 2007. (Bukan 2008 awak heheh). Saya suka nombor ganjil. 2007 nombor yang cantik itu. Pastu berapa bulan kemudian usia bakal bertambah (kalau masih panjang umurlah) 26 tahun. Macam tak percaya je. Dah besar panjang rupanya anak pak Acob ini. 4 tahun lagi nak masuk umur 30 tahun. Kelakar pula rasanya. Entah bila kak long saya nak kahwin? Kalau saya 26, dia mesti 29. Saya doakan agar kak long saya tu cepat kahwin. Nanti boleh saya buat koleksi anak sedara banyak-banyak.

Sekarang ini saya tengah sibuk menulis. Cari idea, cari ilham untuk meranumkan bakal novel saya yang belum saya tanam lagi. Apa daaa tanam pokok tak lagi tapi nak hasilnya ranum. Tak salahkan mengharap. Dengan harapan bisa tercetus satu usaha untuk merealisasikannya. Dan saya tengah berusaha.Doakan saya jika anda benar-benar sahabat saya yang paling baik.

Tahun baru ini, saya kena tunaikan janji saya pada seorang hamba Allah tu. Kalau tak salah saya , nama dia Anuar Ibrahim. Saya lupa namanya dieja U ke W ke? tak ingat. saya. Dia ini yang bagi tahu saya komen pertama saya dalam kolum HELLO BEBEH di BLUES SELAMANYA keluar. Syukran buat dia . Dengan dia inilah dulu saya selalu gaduh teruk. Bukan pernah jumpa pun, call pun tak pernah. Gaduh dalam sms jer. Mmg tak da kerja kan. Ada dua cerpen saya berkisah tentang dirinya. Tapi tak 100 peratuslah benar sebab tambah ajinamoto.

Dia kata dia nak lupakan saya. Entah apa dosa saya sampai dia tak nak ingat saya lagi. Dah lama dah kita org tak berhubung . Hehehe tapi sebab dah janji nak bagi dia baca semua cerpen saya yang tersiar pada tahun depan (beberapa hari lagikan tahun baru). Maka kena tunaikan janji. InsyaAllah bulan satu ini saya pos.

Budak ni pandai tau. Saya pernah janji nak tunaikan dua permintaan dia.. Nak tahu permintaan pertama dia

1. Maafkan segala kesalahan dia, dulu kini dan akan datang.
2. Dia nak baca semua cerpen saya yang tersiar.

Ok dik insyaAllah nanti sis hantar ya. Alamak dah banyak saya merepek ini. Maka saya undur diri. Malam ni saya mengajar dan ada sedikit kerja yang perlu saya selesaikan. Salam keamanan sejagat. Yang singah blog saya syukran. Tiada ilmu bantu dalam setiap kata-kata saya. Cuma omongan kosong insan yang mempunyai hati.

Salam n wasalam
Putri_kataknay
Perak tercinta.

No comments: