Saturday, March 31, 2007

Akhirnya.....

Hassan Al-Banna berkata: Kemenangan & kejayaan hanya milik mereka yang sanggup berkorban, bersabar menanggung kesusahan dan kemiskinan.

Akhirnya..boleh pun saya buka blod saya ni. Syukran Cik Du sebab beri panduan. Saya rindu dengan blog biru saya ni. Hilang kebrutalan bila tak dapat mencoret sesuatu di sini.

Pelik saya ni, bila dah boleh menulis.Tiba-tiba hati kaku untuk berbicara. Bila ada kesempatan tiba-tiba mulut bisu meluah kata. Entah apa yang nak saya tuliskan di sini. Mungkin saya akan berehat lagi selama seminggu atau lebih. Barangkali ya kut.

Alhamdulillah, saya akan ke Taiping nanti. Mengajar di sana. Rancangan awal dulu hendak ke KL untuk menanam cendawan. Heheh bejana Ilahi, DIA yang lebih tahu apa yang terbaik buat hambaNya. Nile, insyaAllah, saya kumpul material dulu. nanti kita boleh usahakan sama2 impian kita. Awak start dulu yer. Nanti saya menyusul. Kalau bela lintah pun best gak..nampak cam tak susah. Nampak jelah.. hehehe

Hei kawan-kawan, doakan saya nanti. Buat Yamie, saya rindu bangat kat awak. Moga satu hari nanti kita akan berjumpa lagi. Saya doa kesejahteraan awak jangan lupa saya yer.

Buat Adik Muslimin, syukran atas kerajinan adik mengunjungi blog akak di esasterawan.com. Adik memang rajin lawat akak. Terharu pula. Oh ya, kak uda doakan agar segala yang terbaik buat adik.

Buat Du, jaga hatimu. Jangan biar ia kecewa. Kau bisa menemu cahaya. jangan tutup cahaya yang cuba hadir dalam hidupmu. Sesekali berdua itu indah. Bersendirian seringkali juga indah. Tapi jangan berdua dalam keadaan yang hadirnya makhluk laknat yak ke tiga sudah... Jaga diri hiasi peribadi, kata yang kau selalu ungkap itu akan saya ingat bila-bila. Du, awak mmg sahabat yang baik.

Buat Jidah, adik yang rajin mesej n apa2 jelah. Maaf ya, kadang2 tak sempat nak balas mesej adik. Bukan apa sajer nak bagi adik rindu... heheh

Buat adik MUJAHIDAH, lamanya menyepi, sis rindu adiklah...

Buat Budak 2008, saya sayang awak dan doakan awak sihat sayang.

Buat najm, bintang saya yang perahsia. Syukran sebab jadi sahabat saya yang baik. Saya juga sayang awak najm. Jangan berhenti sayang saya ya. Moga kita dapat jadi sahabat selamanya. Suka kenal awak.. hei bila nak bagitahu, dapat no saya dari siapa ha? najm, najm perahsia sungguh!

Buat Brad, doakan yang terbaik buat saya ya. Senyuman buat Brad.

Buat Rhea, entah bila kita nak jumpa lagi. Saya doa yang terbaik buat awak Rhea. Doakan saya juga ya.

Buat Adik Qal, adik yang tak pernah habis dengan masalah cintanya. Qal kadang2 akak tergelak dengan adik. Cinta sentiasa mengepungimu ya.. hehehehe

Buat Diya, moga segala yang kita plan nanti berjaya ya. Akak tunggu Diya nanti.. Jangan lupa mesej akak

Buat budak forumer BS, moga gath 1 april nanti berjalan lancar yer. makan jangan lupa yalin..heheh

Buat diriku sendiri, moga jadi cikgu yang baik.. ingat kata brad, jangan nak berkepit dengan mak jer.. sesekali perlu jauh juga.

salam buat semua. Salam kemaafan dari Yalin.

No comments: