Saturday, October 08, 2011

Segalanya....

RUTIN

Kerja yang agak memenatkan, tapi ada terselit sedikit keseronokan. Alhamdulillah, syukur pada Allah atas kurniaan. Lebih baik menjaga PMR dari SPM yang menjauhkan saya dari si dia ( suami tercinta). Buat studentku 3 sakinah... moga kalian buat yang terbaik paper MATHS pada hari Isnin ini. Berusaha anak-anakku sayang. Moga yang terbaik hanya buat kalian, itu doaku.


KENANGAN

SHG mencatit sejuta kenangan buatku. Kegawatan mencari kerja sewaktu dulu, menganugerahkan satu idea untuk menjalankan tuisyen dari rumah ke rumah (Home tuisyen). Alhamdulillah berkat kesabaran, peluang demi peluang muncul. Mulanya ditawarkan mengajar di dua buah pusat tuisyen, kemudian dipelawa oleh Puan Sopiah (ibu kepada pelajar home tuisyen) untuk mengajar di SHG, maka di situlah kenangan indahku bermula... secalit kenangan telah ku abadikan di dalam sebuah cerpen ANIMO SEORANG GURU yang pernah disiarkan di majalah DAF lewat masa dahulu.

Kini alhamdulillah... aku adalah seorang guru di MAAHAD AL TARBIAH AL ISLAMIAH. Mungkin nanti aku akan bercerita tentang itu.


SUFI NUR IMAN

Hari ke hari dialah pencetus keceriaan, kegembiraan dikalbuku. Melihat dia membesar adalah satu nikmat yang tidak dapat diungkapkan dengan kata-kata. Dialah permata kecintaanku. kini usianya setahun tujuh bulan. Wahai ibu-ibu aku kini telah menyelami satu rasa nikmatnya menjadi seorang ibu.


SUAMIKU MK RIZA

Kaulah insan yang kucinta sepenuh hatiku..moga percintaan kita hingga ke SYURGA. Amin.

No comments: